vrijdag 8 augustus 2008

Zo daar is ie dan?!?!?!?!?!

Een kleine samenvatting van de werkzaamheden die het FORD team heeft gerealiseerd. Het FORD team bestaande uit Kees F te B, Frank F te B, Harry vd V te B en Pierre F te B. Ondersteuning door de buurman......... en onze wederhelften.

De motor wissel ging volgens plan en de wielophanging werd gelijk mee gepakt. Jongen bedankt hé. Ik heb nog niet alle foto's maar heb wel voor en na.



Afgelopen maandag de Fiesta achter de Mondeo gemonteerd met een sleepstang en gingen we op weg naar de werkplaats (huis van Frankie). Maar dat is niks hoor bumperkleven.

Na drie dagen hard werken deze week, werd de Fiesta een compleet geheel. Motor kwam er in met de benodigde accessoires (dubbele weber, kent cam, aangepaste uitlaat, filters (in bestelling)) en de wielophanging (GAZ set en panaarstang van XR2) werd aangepast. Kees had een weddenschap afgesloten met de buurman. Dit koste de buurman weer een fles champagne, want het motortje draaide woensdag middag als een tierelier. Maar daar binnenkort meer over, maar kan je vertellen dat het toch wel spannend was.

Vandaag was de keuring van de Fiesta en werd de schorsing na bijna 2 jaar opgeheven. Leuk he. Oja de keuring gaf nog even aan dat linksachter de achterrem niet goed functioneerde. Profile Breda had nog geprobeert om het op te lossen tijdens de keuring maar dat mocht niet baten. Maar is dit een 1.000cc??? Even lieten we ze in die waan, maar volgens mij wisten ze ook wel beter.

Nadat Kees en ik thuis kwamen dook kees onder de wagen. Met als resultaat dat er vervangende remschoen onderkwamen (dankzij het groot Fiesta magazijn) en de cilinders weer gangbaar gemaakt.

Na een kort bezoekje aan Profile, werd de Fiesta nog even op de remmenbank gezet en getest. Even later zag je de blijde gezichten van de keurmeesters (Pieter en Corné). Met andere woorden: Tot volgend jaar. Hij is goedgekeurd en er zijn verder geen op- of aanmerkingen.

Met het avond eten weer herenigd met zijn vriend (Sportka) en zal zeker veel leuke km gaan rijden.



Maargoed, ben nog nie klaar hoor. Achteras, dorpels en keienvanger in kleur zetten, voorspoiler eronder hangen, recaro stoelen erin, uitlaatsysteem aanpassen enz enz enz.

3 opmerkingen:

Kees zei

Dat hebben we toch maar weer mooi voor elkaar, veel plezier ermee

vdV-tjes zei

Zo is dat Kees, en weer een klassieker op de weg erbij.
Wat wordt het toch mooi op de weg.

Fenske zei

ja da plezier zal wel lukken. Hij is nu al vinig terwijl we nog rustig aan moeten doen.

Binnenkort ff op de snelweg zetten om te kijken of hij het vol kan houden hihi.