donderdag 16 april 2015

31 mei 2015; Ford Experience Day

Wegens succes geprolongeerd: Den Hartogh Ford museum organiseert grootse Ford Experience Day in Hillegom  
  • Ford dealer Ardea viert ‘oud & nieuw’ in Hillegom
  • Elektrisch proefrijden in Ford Focus Electric
  • Demonstratie automatisch inparkeren
  • Nederlandse première Ford EcoSport
  • Show van meer dan 350 klassieke en youngtimer Fords
  • Gratis toegang museum
Het Den Hartogh Ford Museum organiseert op zondag 31 mei, samen met Ford dealer Ardea, Ford Nederland en Century Cars, voor de tweede keer de ´Ford Experience Day´. Het evenement is het vervolg op het grote succes van vorig jaar toen de organisatie zich mocht verheugen in veel bezoekers. 
Klassieke FordsDit jaar zijn er tijdens de Ford Experience Day nog meer klassieke Ford-modellen en Ford-Youngtimers dan vorig jaar te bewonderen omdat een groot aantal Nederlandse Ford-fanclubs ook acte de présence zullen geven. Op de speciale VIP parkeerplaats zullen meer dan honderd auto’s opgesteld staan met modellen als de Ka, Escort, Capri, Mondeo, Taunus, Focus, Puma, Probe, Sierra en Mustang. Daarnaast zullen er ook diverse RS- en ST-modellen, en een speciale Transit worden getoond.
Ford is van oorsprong een Amerikaans automerk en op de Experience Day wordt die afkomst niet verloochend dankzij Century Cars dat een aantrekkelijke selectie Amerikaanse Ford-modellen tentoonstelt.

Den Hartogh Ford MuseumHet Den Hartogh Ford Museum is gevestigd in Hillegom waar ruim 225 klassieke automodellen van Ford en Lincoln, en meer dan 50 motoren uit de periode 1903 tot 1948 worden getoond. Het museum is opgericht in 1955 en is de grootste collectie Ford automobielen ter wereld. De bezoekers aan de Ford Experience Day kunnen een gratis bezoek brengen aan het museum.

Ford dealer ArdeaNet als vorig jaar is de bekende Ford dealer uit de regio weer present. 
De Ford Experience Day op zondag 31 mei begint ’s ochtends om 11.00 uur en duurt tot het einde van de middag. De nieuwste modellen van Ford maken hun opwachting. 

DemonstratiesOp 31 mei krijgen bezoekers niet alleen de gelegenheid kennis te maken met de klassieke Ford modellen, maar ook met de meest recente innovatieve technologieën van Ford.  

Welkom“Vorig jaar trok de Ford Experience Day veel belangstellenden en wij hopen ook dit jaar veel bezoekers welkom te mogen heten,” zegt de heer Blok van het Ford Museum. “Net zoals vorig jaar presenteren wij de liefhebbers van auto’s, en in het bijzonder van Ford, een interessant programma met veel nieuwe en klassieke Ford-modellen. Wij hebben overigens de intentie om van de Ford Experience Day een jaarlijks terugkerend evenement te maken met nog meer Ford-modellen. En – vanzelfsprekend – is iedereen van harte welkom.

Den Hartogh Ford MuseumHet Den Hartogh Ford Museum is een museum van historische auto’s van het merk Ford, in de loop der tijden verzameld door de heer K. P. den Hartogh, eigenaar van het internationale transportbedrijf ‘Den Hartog’ dat voor de Tweede Wereldoorlog uitsluitend met het merk Ford reed. Alle voertuigen, meer dan 200, uit de collectie stammen uit de periode 1903 tot 1948 en zijn sinds 1955 bijeengebracht. De meeste modellen zijn van Ford, maar er zijn ook enkele Lincolns, het Amerikaanse luxemerk van Ford. 

Century CarsDe grondslag van Century Cars  werd ruim 44 jaar geleden gelegd in Leiden. In 1998 verhuisd naar de huidige, grotere, locatie te Hillegom om de groei van het bedrijf te kunnen waarborgen. Century Cars is gespecialiseerd in de import van nieuwe en jong gebruikte Amerikaanse Ford voertuigen. Een full-service werkplaats met Ford USA Equipment en een groot magazijn met alle gangbare onderdelen zorgen ervoor dat wij onze klanten mobiel houden. Century Cars laat iedereen op de Ford Experience Day graag zien wat wij in huis hebben.
De toegang tot de Ford Experience Day én het museum is geheel gratis. 

2 opmerkingen:

vdV-tjes zei

Ik heb het net op de kalender bij ons gezet. Zo te lezen is het wel heel erg leuk.

Unknown zei

Ik ben er vorig jaar geweest, en was opzich erg leuk. Zeker moeite om eens te zien. Diverse clubs (ook Mustang etc.) en losse personen met alle leeftijden (auto`s) stonden er.