vrijdag 15 maart 2019

Ford Puma als project of toch nie :-)


Zo na een project te hebben opgehaald hadden we het geweldige idee om een Puma (Yamaha) blokkie in een Fiesta mk1 (rode van Frank) te gaan leggen. Hoe zou dat gaaaaaaaannnnn.

Maar het ging anders, puntje bij paaltje is dat we nu totaal geen project hebben maar wel 2 blije mensen (nieuwe eigenaars).

Omdat de Puma toch harder was dan eigenlijk verwacht hadden we het gekke idee om de auto op te knappen en dan Sam er in laten rijden. Tja stilstand is niet goed voor de Pumablokkie. Dussssssss samen met Ben gekeken wat er aan moest gebeuren en da viel eigenlijk wel mee, alleen veel uren. Vandaar dat de vorige eigenaar het niet kon laten maken. Afkeur was een ABS sensor, remmen achter.


Verder hadden ze net de airco laten maken en daar was de bekleding nog getuige van. De vloermat was geheel doordrenkt. Dus stap 1 heel het interieur eruit halen en deze laten drogen in het FiestaHome. De roest viel mee, Ben heeft hier en daar een reparatie gedaan. Alleen bij het chassisnummer werd het wat spannender. Na contact met het RDW is dat ook weer opgelost. Het nummer staat nu elders en de roestschade kon bijgewerkt worden. Top, verder gaf de RDW medewerker nog een compliment dat de Puma er nog goed uitzag en dat er steeds minder waren. Dit gaf ons de zet om alles verder op te pakken. Roest aan spatborden achter goed aanpakken. 


De achter remen werden compleet gereviseerd, inclusief niet sport remslangen. Sam heeft zo iets van dan maar gelijk goed doen.  En de ABS-sensoren werden beide vervangen.

Ondertussen de luidsprekers aan binnenzijde aanpassen. En nog wat andere kleine details aanpassen. Koplampen netjes gepolijst en voorzien van net iets betere lampen. Dagrijlampen aangebracht en een nieuwe rubber deel aan de voorbumper.


Bij onze Kees hebben ze nog uit voorzorg de distributieriem vervangen inclusief waterpompt. Was een klus tot en met, maar zeker de moeite waard. 


En pas geleden ging de koppeling er van door. Deze hebben we bij Remie mogen vervangen. De auto wilde niet zo graag meewerken, maar is alsnog gelukt.  De velgen zijn inmiddels vervangen voor mooi Cossies met nieuwe banden. Binnenkort eens uit laten lijnen en dan kan je er weer lekker tegen aan Sam.


Al met al is er stiekem veel werk in gestopt, maar zeker de moeite waard. Vind het een steeds leuker wagentje worden.  En de Fiesta, die wordt nu aangepakt door Stephan en Sanne en gaat zeker ook goed komen. Dus zowel de Puma als Fiesta zijn in goede handen.

3 opmerkingen:

BenDeGek zei

Was leuk om aan de Puma te werken, en nu is er een blije (Ford)rijder bij :-)
De rode Fiesta gaat ook goed komen, deze schiet ook al lekker op.

Fester zei

Leuk wagentje slim om m toch te redden veel plezier en fijne kilometers

Fenske zei

Na enige twijfel wilt ie m toch blijven rijden tot dat hij zijn droomwagen kan rijden. We gaan ons best doen.