vrijdag 22 augustus 2014

Motorruimte opgeruimd

Na een fantastische vakantie in zijn we weer terug in Nederland, qua weer hebben we het geweten. Maargoed. Deze week eens aan de 1300S bezig geweest. Gezien de tijd van het jaar wil ik graag de motorruimte in de bescherminsglaag hebben staan. Dus dan is het handig om eerst de motor eruit te halen. Dan kan je beter overal bij. Samen met Tim het blok ontdaan van diversen accesoires en samen met Ben en Sam de motor uit de ruimte gehaald.



Ondertussen ook nog de originelen uitlaten gevonden van Ford op internet voor een mooie prijs. En deze zijn kwalitatie gewoon goed. Nooit gebuikt (de stickers zitten er nog op).


Nadat de motor verwijderd was de motorruimte zoveel mogelijk roest verwijderd en deze in de roestomvormer gezet. Nu een keer alles wegschuren en in de primer zetten. Ik ga kijken of ik het spul van Hans kan vinden want dat werkt gewoon fantastisch, dat trekt (lijkt wel) in de staal denk. Zodra hij op de kar staat zullen we de wielophanginen demonteren en kunnen we deze in de winter lekker opknappen, hee Tim.



Nog werk zat, maarja we hebben ook nog de tijd hé.

2 opmerkingen:

vdV-tjes zei

Goed bezig mannen. Maar de start is gemaakt. Jullie hoeven van de winter niet stil te zitten zie ik. Succes met de restauratie.

Unknown zei

Goed bezig!